قلب یکی از حساس ترین عضو های بدن است و در صورتی که کوچکترین مشکلی داشته باشد. تقریبا کل عملکرد بدن را مختل می کند. برای تشخیص بیماری های قلبی از روش های مختلفی استفاده می شود.
هولتر ریتم قلب نیز یکی از بهترین و موثرترین روش های تشخیص بیماری های قلبی می باشد. در واقع می توان گفت دستگاه هولتر یک وسیله پزشکی کوچک با باتری است که فعالیت قلب مانند ضربان قلب و منظم بودن آن را اندازه گیری می کند.
معمولا پزشک از بیمار می خواهد که از این دستگاه به مدت 12، 24 یا 48 ساعت استفاده کند تعداد ساعاتی که بیمار باید از این وسیله استفاده کند بستگی به علائم بیمار دارد.
این دستگاه معمولاً به مدت 24 ساعت در حالی که بیمار در حال زندگی معمول روزانه خود است، ضربان قلب و منظم بودن آن را علاوه بر علائم درد قفسه سینه ثبت می کند. این دستگاه حاوی دو الکترود است که با سیم به هم متصل شده اند و کار می کنند. هولتر ریتم برای نمایش فعالیت الکتریکی کلی قلب، درست مانند دستگاه الکتروکاردیوگرام عمل می کند.
گاهی اوقات ممکن است بیمار به تپش قلب نامنظم مبتلا باشد. اما هنگامی که از او نوار قلب گرفته می شود. چیزی نمایش داده نمی شود. در این گونه از مواقع پزشک به راحتی نمی تواند علت تپش های نامنظم قلب بیمار را تشخیص دهد.
به همین خاطر تشخیص بسیاری از پزشکان هولتر 24 ساعته قلب می باشد. چون با استفاده از هولتر 24 ساعته قلب می توان به راحتی به مدت 24 ساعت تمام علائم قلب را ضبط کرد.
در واقع این دستگاه می تواند تمام عملکرد قلب را به مدت 24 ساعت ذخیره و در اختیار پزشک قرار دهد. با این کار میتوان به راحتی عملکرد قلب بیمار را هنگام زندگی عادی او مشاهده کرد. و با توجه به مشکلات قلبی او بیماری را تشخیص داد. همین امر موجب شده است از این نوع آزمایش بسیار زیاد استفاده شود.
هزینه های درمانی امروزه به شدت بالا می باشند. همین امر موجب شده است افراد زیادی بسیاری از آزمایش های تجویزی پزشکان را انجام ندهند.
اما همانگونه که میدانید هولتر ریتم قلب یکی از ضروری ترین آزمایشاتی می باشد. که هنگامی که پزشک آن را تجویز می کند باید حتما انجام شود.
چون نتیجه هولتر ریتم می تواند بر تشخیص درست پزشک تاثیر زیادی بگذارد . سوال بسیاری از افراد این است که هزینه هولتر 24 ساعته قلب چقدر است.
در جواب این سوال بهتر است بدانید که هزینه این آزمایش زیاد نمی باشد. و اگر بتوانید آن را در مراکز درمانی دولتی انجام دهید. به مرتب هزینه کمتری پرداخت می کنید. همچنین داشتن بیمه میتواند به کاهش هزینه این آزمایش کمک بسیار زیادی بکند.
پیدا کردن یک پزشک فوق تخصص قلب ماهر تقریبا یک کار دشوار می باشد. به همین خاطر افراد اگر می خواهند درمانی موفق داشته باشند. حتما باید تحقیق زیادی انجام دهند. تا بتوانند یک پزشک خوب پیدا کنند.
میتوان برای پیدا کردن چنین پزشکانی به تهران مراجعه کرد. چون پزشکان فوق تخصص قلبی که در تهران کار می کنند دارای مهارت و تخصص بسیار خوبی می باشند. و می توانند به خوبی مشکل قلب بیمار را تشخیص دهند. پزشکان قلب تهران همیشه بعد از انجام آزمایشات زیادی تشخیص خود را اعلام می کنند. و تا زمانی که به خوبی اطمینان پیدا نکرده اند اقدام به تجویز دارو نمی کنند.
چه زمانی به هولتر قلب نیاز است؟
گاهی اوقات افراد این سوال را می پرسند که چه زمانی به هولتر قلب نیاز است؟ بهتر است بدانید در صورت بروز یک سری از علائم نیاز است برای تشخیص درست حتما هولتر قلب انجام شود . برای آشنایی شما با این علائم ما یک سری از آن ها را بیان کرده ایم.
درد در قفسه سینه
هنگامی که بیمار درد در قفسه سینه حس می کند ممکن است علت های مختلفی داشته باشد. به همین خاطر تشخیص علت چنین دردهایی کار سختی است. در بیشتر مواقع پزشک برای چنین بیماریهایی هولتر ریتم قلب تشخیص می دهد. چون با استفاده از این روش می توان به راحتی با بررسی شرایط قلب علت درد را تشخیص داد.
مشکل تنفسی
گاهی اوقات مشکل تنفسی افراد علت های مختلفی دارد. که حتی ربطی به قلب نیز ندارد. اما در بیشتر مواقع علت تنگی نفس مشکلات قلبی می باشند. چون تنگی نفس یک علت خاص ندارد. بیشتر پزشکان برای این که بتوانند تشخیص دهند مشکل از قلب است یا نه هولتر ریتم قلب تجویز میکنند. زیرا با استفاده از هولتر ریتم قلب به راحتی میتوان متوجه شد که قلب مشکل دارد یا نه.
بیهوشی و غش بدون دلیل
گاهی اوقات افراد بدون هیچ بیماری به صورت ناگهانی بیهوش می شوند و یا غش می کنند. غش و بیهوشی ناگهانی حتما نشانه بیماری خاصی است. در بسیاری از مواقع ممکن است بیمار های قلبی با چنین حالتی مواجه شوند. به همین دلیل هنگامی که یک بیمار به خاطر این امر به پزشک قلب مراجعه می کند. پزشک هولتر ریتم قلب برای او تجویز می کند تا بتواند یک اطلاعات کامل از وضعیت قلبی بیمار به دست آورد.
سرگیجه مداوم
سرگیجه مداوم تقریبا می تواند نشانه یک بیماری مهم باشد به همین خاطر افراد نباید به هیچ وجه آن را نادیده بگیرند. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید سرگیجه مداوم گاهی اوقات یکی از علائم اصلی بیماری قلبی است. همین امر موجب شده است اگر یک بیمار چنین وضعیتی داشته باشد و به پزشک قلب مراجعه کند سریع برای او هولتر ریتم قلب تجویز شود.
ضربان نامنظم قلب
در بسیاری از موارد ضربان نامنظم قلب نگران کننده نیست. چون ضربان قلب یک فرد با توجه به شرایط مختلف تغییر میکند. اما اگر یک فرد به صورت مداوم دارای ضربان نامنظم قلب باشد نشان دهنده این است که این فرد یک مشکل قلبی دارد. برای تشخیص بهتر مشکل قلبی در اینگونه از مواقع پزشک هولتر ریتم قلب تجویز می کند.
نحوه عملکرد هولتر ریتم قلب
مانیتور هولتر به اندازه ای کوچک است که در کف دست قرار می گیرد. و معمولاً در اطراف گردن یا روی کمر بیمار قرار می گیرد. سیم های این دستگاه با استفاده از ژل چسب مانند به الکترودهایی متصل می شود. که روی پوست قفسه سینه قرار می گیرند. الکترودها فعالیت قلب را از طریق سیم ها به دستگاه منتقل می کنند و در آنجا ثبت می کنند. سپس پزشک می تواند از طریق اطلاعات ثبت شده به راحتی مشکل قلبی بیمار را تشخیص دهد.
آیا هولتر ریتم قلب ضرر دارد؟
هولتر ریتم قلب هیچ خطری برای بیمار ندارد و هیچ دردی ایجاد نمی کند. دستگاه های هولتر دارای سیم هایی هستند. که به دیسک های کوچک (الکترود) متصل به قفسه سینه متصل می شوند تا ECG را ضبط کنند. از آنجایی که الکترودها با نوار چسب متصل می شوند، ممکن است باعث تحریک خفیف پوست بدن بیمار شوند.
مانیتور هولتر ریتم قلب از یک ضربان ساز برای اندازه گیری ریتم قلب استفاده می کند. بیمار باید دستورالعمل های پزشک خود را در مورد بهترین راه استفاده از آن دنبال کند. زیرا علائم باید به خوبی ثبت شود تا پزشک بتواند بهترین تشخیص را داشته باشد.
بعد از هولتر ریتم قلب باید چه کارهایی را انجام دهیم؟
بعد از انجام هولتر ریتم قلب نیاز نیست شما کار خاصی انجام دهید. و باید حتما زندگی روزانه خود را ادامه دهید. تا به خوبی بتوان وضعیت قلب شما را هنگام زندگی روزانه بررسی کرد. همچنین بهتر است با یک سری از نکاتی که بعد از هولتر ریتم باید انجام دهید آشنا شوید.
قرار نگرفتن در مناطق فشار قوی
تداخل جریان های الکتریکی باعث می شود دستگاه هولتر ریتم به خوبی کار نکند. به همین خاطر توصیه می شود هنگامی که این دستگاه به بدن شما وصل است به هیچ وجه در محیط های فشار قوی قرار نگیرید.
دوش نگرفتن
همیشه قبل از انجام این آزمایش پزشک توصیه می کند بیمار دوش بگیرد و موهای بدن خود را به خوبی بتراشد. چون تا زمانی که این دستگاه به بدن بیمار وصل است بع هیچ وجه بیمار حق رفتن به حمام را ندارد.
نرفتن به استخر
افرادی که عادت دارند روزانه شنا کنند. باید تا زمانی که دستگاه هولترریتم به بدن آن ها وصل می باشد از شنا کردن خود داری کنند. چون برخورد این دستگاه با آب باعث خراب شدن دستگاه می شود.
خود داری از انجام ورزش های سنگین
پزشک هنگامی که این دستگاه را به بدن شما وصل میکند معمولا توصیه میکند در طول این مدت ورزش های سبک را انجام دهید. اما بهتر است بدانید منظور پزشک از ورزش پیاده روی آرام می باشد. نه ورزش های سنگینی که باعث تعریق بدن شما شوند. چون در صورتیکه شما ورزش های سنگینی انجام دهید و عرق بدنتان با دستگاه تماس پیدا کند دستگاه کارایی خود را از دست میدهد.
استفاده از دستمال مرطوب برای تمیز کردن بدن
بیشتر افراد عادت دارند که روزانه دوش بگیرند. معمولا استحمام نکردن روزانه برای این گونه از افراد یک کار سخت است. به این افراد توصیه می شود برای تمیز کردن بدن خود از دستمال مرطوب استفاده کنند و توجه داشته باشند که دستمال مرطوب با دستگاه تماس نداشته باشد.
به آهن ربا ها نزدیک نشوید
نزدیک شدن زیاد به آهن ربا باعث می شود الکترود های هولتر ریتم با آهن ربا تداخل پیدا کنند و باعث شوند نتیجه تست شما خوب نشود.
:: برچسبها:
هولتر 24 ساعته قلب ,
:: بازدید از این مطلب : 302
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0